Produksjon

 • Historie

  Emalje er det fargerike resultat av sammensmelting av glasspulver på et underlag, normalt mellom 750-850 grader celsius. Pulveret smelter og størkner og herder til en glatt, holdbar glassaktig overflate på metall, glass eller keramikk.

  I følge enkelte kilder kommer ordet emalje fra det høytstående tyske ord smelzan (å smelte) via gammelfransk esmail.  Sjablong

  Alle våre dørskilt utføres med ekte glassemalje og sjablongteknikk, som er den opprinnelige fremstillingsmetode. Fremstillingen foregår utelukkende for hånd. Slik oppstår de små unøyaktighetene som gir skiltene sitt unike håndverksmessige preg.

  Håndsjablongarbeidet og den fete, blanke emaljen, er viktige kjennetegn og selve sjelen i de tradisjonelt fremstilte emaljeskiltene fra Ramsign.


 • Brenning

  Hvert enkelt emaljeskilt sjablongmales omhyggelig og brennes ved 800 grader celsius. Denne prosessen gjentas for hver farge. Emaljering er en keramisk prosess, hvor små endringer i luftfuktighet, temperatur og brennetid er avgjørende for emaljens nyanse og fremtoning.

  Først når emaljen er smeltet og avkjølt kommer emaljens sanne farge til kjenne. Fremstillingen av emaljeskilt kan sammenlignes med fremstillingen av munnblåste glass, i det to eksemplarer ikke er lik.
 • Bruk

  Produktenes mest innlysende kvalitet er det klassiske designet som er velkjent og verdsatt gjennom generasjoner over det meste av Europa. Den viktigste funksjonelle kvaliteten er emaljens ekstreme hardhet som gir motstandsdyktighet overfor sol, vand og jord. Alle Ramsign skilt er emaljerte på baksiden for å hindre rust. Dette sikrer hvert eneste skilt et langt og nærmes vedlikeholdsfritt liv.

  Alle Ramsign skilte er emaljerede på bagsiden for at hindre korrosion. Dette sikrer hvert eneste skilt et langt, nærmest vedligeholdelsesfrit liv.
 • Montering

  Alle skilt leveres med monteringsmateriell inkludert. Til navneskiltene medfølger små messingskruer til treverk. Til husnumrene medfølger de værbestandige "Climate-X" torx skruene, sorte nylonskiver samt plugger til muren.

  Vi anbefaler at skruene ikke skrus for hardt slik at du unngå skader på emaljen. Emaljen kan sammenlignes med en tynn glasering. Så lenge emaljen er intakt, er den nærmest et ugjennomtrengelig vern mot vind og vær.

Kundeservice

Valg av skrifttype

Valg av staffering

Fornøydgaranti

Kjøpsbetingelser

Hjelp / FAQ

Kontakt oss

Produkter

Metropolitan

Highlander

Arrowhead

Lighthouse

Engelhardt

Specialskilte

Gårdskilt

Dørskilter

Husnummer

Navnskilt

Univers

Galleri

Omtale

Produksjon

Forhandler

Forhandlerlogin

Kom med forslag

RAMSIGN · ROHOLMSVEJ 14A · 2620 ALBERTSLUND · KØBENHAVN · DANMARK

Rapporter feil