GRATIS LEVERING FOR BESTILLINGER OVER 1.500.-

ENGELHARDT KOLLEKTIONEN


Det funksjonelle designet skapt av den danske arkitekten Knud V. Engelhardt i 1927. KVE er Danmarks første industrielle designer. Med Engelhardts geniale skiltkonsept, forenes form og funksjon i en høyere enhet.


DESIGN


Ramsigns Engelhardt serie er en hyllest til den danske arkitekten og designeren Knud V. Engelhardt (1882-1931). De sirkelrunde husnumrene og de tre særpregede, neste ellipseformede navneskiltene, som bærer et lite rødt hjerte diskre nederst, er 100% tro mot KVEs originale tegninger og typografi. Husnumrene utgjør hjørnesteinen i et konsept som Knud V. Engelhardt utviklet og leverte i 1927 til Gentofte kommune, nord for København.


DESIGN


Hos Ramsign har vi stor respekt for Knud V. Engelhardt. Han var dypt engasjert i å forbedre designen man omgikk i hverdagen. For Knud V. Engelhardt spilte ergonomiske hensyn en avgjørende rolle. Dette var vel og merke før begrepet 'ergonomi' var oppfunnet.Knud V. Engelhardt betraktes av mange (og med rette) som Danmarks første egentlige industrielle designer. Hans arbeid står i dag som et vitnesbyrd om hans store grafiske ferdigheter og sans for detaljer.De danske grafikernes 'grand old man', Erik Ellegaard Frederiksen, skriver om Knud V. Engelhardt: "For ham var tingene i utvikling inntil de hadde funnet en endelig formløsning som var funksjonell og estetisk på samme tid. Sett med den senere tids øyne kan estetikken i noen grad endre seg. Men funksjonsbegrepet holder. Heri ligger hans originalitet, og den fremstår så mye større, fordi hans omgivelser ikke tenkte i disse baner."

Ramsign retter en stor takk til Kunstindustrimuseet og andre kilder som har være behjelpelige i dette prosjektet. Tegningene danner bakgrunnen for det vi i dag kjenner som Engelhardt serien.Dette betyr at du kan være trygg på at ditt Engelhardt 12 cm husnummer, eller ovale navneskilt (de med KVEs røde hjerte på), er fremstilt 100% i overensstemmelse med KVEs originale tegninger. Når det gjelder de øvrige husnumrene i Engelhardt serien, så er designen tegnet av Ramsign.

Akkurat som tilfellet er for Highlander serien skyldes skiltenes skjønnhet for en stor del designets sort/hvite enkelhet og integritet, som er stramt og konservativt, ja, man kan fristes igjen til å si tidløst. Dessverre er KVEs livsverk og store bedrift forblitt nærmest ukjent. Vi oppfordrer alle til å fortelle andre om Knud V. Engelhard. Gjør en forskjell: Start med å bestille ditt første ekte Engelhardt emaljeskilt.